VICTORIE PE …”MUCHIE DE CUȚIT” CRIȘUL ALEȘD – UNIREA LIVADA 2-1 ( 2 – 0) La juniori 14 – 1 ?

210
Arena Sportivă Aleșd
Foto © AlesdOnline

Stadion: Crișul
Spectatori : cca. 90
Au marcat: Țap (17), Mândrilă (30)// Szilagy (65)
C.G. Raț, Mărghitaș, Horvath//Mitas, Pop
C.R. Raț (55)
Arbitrii: Lascău Narcis, Matica Marius, Gozman Cristian
Obs. A.J.F. Pantea Cornel
CRIȘUL : Țârtea, Gavriluț, Raț, Buda (63 Cornea), Batari, Crăciunea, Mărghitaș, Țap (75 Măgui), Mândrilă, Todor( 86 Raimond), Horvath
Antrenor : Ciprian Fogarași
LIVADA: Morar, Popa,(46 Mihata), Varodi, Cornea, David, Duluș, Tudor,( 65 Szilagy), Mitas, Dărăban, Pop, Laszlău
Antrenor Popa Mădălin

Victoria obținută împotriva unei echipe de top din liga a IV-a, confirmă startul bun al echipei Crișul care obține 6 puncte din trei meciuri. Înfrângerea din deplasare cu Universitatea , (0-1), pierdut în extremis (90), vine să confirme forma bună a jucătorilor, pe care o așteptăm și în meciurile următoare. Meciul împotriva celor de la Livada a început cu prudență de ambele părți, un joc de tatonare, de așteptare, fără acțiuni decisive spre poartă. Primul gol înscris de gazde îl are autor pe Țap (17) care expediază un șut de la 16 m. Portarul neatent scapă mingea în plasă și 1- 0 . Gazdele prind curaj și jocul se încinge, oaspeții încearcă egalarea , ajung în careul gazdelor dar fără a periclita poarta gazdelor, apărată cu siguranță de Țârtea, care are câteva intervenții sigure. Scorul se majorează în minutul 30, când gazdele beneficiază de o lovitură de pedeapsă , ca urmare a unui henț în careu produs de Mitas și transformat cu precizie de Mândrilă și 2-0. După pauză oaspeții intră în teren hotărâți să schimbe scorul și soarta jocului, intensifică atacurile spre poarta gazdelor dar nu reușesc golul, datorită impreciziei șuturilor pe poartă și a intervențiilor sigure a lui Țârtea.

În minutul 55 Raț este eliminat pentru injurii la adresa arbitrului, lăsând echipa în inferioritate timp de 35 de minute. Aspectul meciului se schimbă , gazdele se retrag în propriul careu încercând să apere rezultatul. Oaspeții se aruncă în atac și reușesc să reducă din diferență prin Szilaghy ( 65), când șutul său de la cca. 20 m. îl păcălește pe Țârtea, care așa cum a declarat după meci a fost nedecis , să prindă mingea sau s-o respingă cu piciorul, iar mingea s-a strecurat în poartă, scorul devenind 2-1. În atare situație, oaspeții preiau cu și mai multă îndârjire atacurile, sperând în egalare. Atacă cu toate liniile , masând gazdele în propria jumătate, care printr-o atentă apărare, rezistă și fluierul final le-a adus victoria și cele trei puncte.

 
Nicu Răcuciu
Prof. Nicu Răcuciu este absolvent al Universității Babeș - Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie - filozofie. A cochetat cu ziaristica încă din anii de dăscălie. A devenit ziarist profesionist după anii 89, când a putut să-și exprime în scris gândurile, fără cenzură. Este membru fondator al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Filiala Bihor, în cadrul căreia își desfășoară o bogată activitate. În calitate de ziarist profesionist a colaborat cu mai multe publicații: Informația de Vest, Crișana Plus, Tribuna Învățământului, Cotidianul Crișana etc. În anii 2001 - 2002 a fost redactor șef al publicației „Noua Gazetă de Aleșd„. În prezent este colaborator si redactor permanent al publicației AleșdOnline. Până în prezent în mapa sa profesională se află peste 5.000 de articole publicate. Prin informațiile și materialele publicate respectă deontologia profesională aducându-și aportul la bunul mers al vieții economice, sociale, culturale și sportive din Aleșd, Bihor și nu numai.