Echipa slovacilor din România participă la „Europeada 2022”

388
Echipa slovacilor din România
Echipa slovacilor din România

Campionatul European de Fotbal al minorităţilor sau „Europeada 2022” se desfăşoară în regiunea Carinthia din Austria în perioada 26 iunie – 3 iulie. Printre cele 20 de echipe participante se numără şi echipa slovacilor din România, alcătuită din jucători din Bihor, Timiş, Arad şi Sălaj, antrenor fiind Adrian Merka, deputat din partea UDSCR.

 

„Pentru noi este prima participare la un Campionat European şi suntem onoraţi că putem reprezenta comunitatea slovacă din România. Vrem să arătăm că pe lângă activităţile cultural – religioase avem şi tineri care practică fotbalul. Echipa este axată de jucători slovaci sau din familii mixte din Bihor, Timiş, Arad şi Sălaj. Implicit reprezentăm şi România şi sperăm să facem o figură cât mai frumoasă. Participarea a fost posibilă cu finanţare de la bugetul de stat din România şi Slovacia”, a declarat Adrian Miroslav Merka (46 de ani), care a fost fotbalist.

Echipa slovacilor din România a fost repartizată în Grupa C alături de danezii din Germania, ladinii din Italia şi germanii din Polonia. În lotul de jucători se regăsesc fotbalişti amatori care au evoluat în sezonul trecut în Liga 4 Bihor pentru Slovan Valea Cerului sau Olimpia Salonta.

Lotul este format din: I. Macsek, L. Lavrincsik, P. Iabloncic, R. Iabloncic, F. Gabera, M. Fătura, K. Farkas, A. Hosu, P. Conevalik, P. Cocian, I. Merka, D. Chiş, Ed. Merka, L. Paravany, I. Podhora, L. Maghiar, A. Tribulic, M. Vaţlavic, A. Zetocha, I. Zifcsak, antrenor-jucător Adrian Merka.

Din Grupa A face partea echipa aromânilor din România, iar în Grupa B a fost repartizată echipa maghiarilor din România. „Europeada” este la a IV-a ediţie şi este organizată de Uniunea Federală a Naţio- nalităţilor Europene (FUEN).

PROGRAMUL MECIURILOR

  • 26 iunie – Danezii din Germania – Slovacii din România
  • 27 iunie – Ladinii din Italia – Slovacii din România
  • 28 iunie – Germanii din Polonia – Slovacii din România
 

Urmărește-ne și pe Google News