21.5 C
Aleşd
miercuri, 18 septembrie 2024
Blue Container Aleșd

Vicepreşedintele AUR Bihor, Ciprian Blejan: “Guvernul a făcut cadou unei firme străine 100 milioane euro. De ce nu ajută mai multe firme româneşti, care chiar au nevoie?”

Vicepreşedintele AUR Bihor, Ciprian Blejan, consideră greşită decizia guvernului de a acorda uriaşul ajutor de stat în valoare de 99,5 milioane de euro unei companii străine în condiţiile în care suma ar acoperi nevoile mai multor firme româneşti strategice care se confruntă cu greutăţi şi ar avea nevoie de sprijin. 

“Cum să dai unei singure firme străine, mega miliardară, un astfel de sprijin de stat,  de 100 milioane de euro, când puteai să ajuţi zeci de firme românești?”, se întreabă vicepreşedintele AUR Bihor, Ciprian Blejan, arătând că Planul Simion pentru reindustrializarea României va elimina astfel de inechităţi. 

“Deciziile proaste luate de guvernările de după 1989 au favorizat companiile străine şi au distrus industria românească. Avem nevoie din nou de fabricile şi uzinele româneşti”, spune Blejan. 

Concret, preşedintele AUR, George Simion, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, consideră reindustrializarea României o problemă de securitate naţională şi propune recuperarea companiilor naţionale şi a resurselor naturale investiţii în petrochimie, în siderurgie şi în industria alimentară, domenii distruse de amatorismul şi clientelismul în care au fost conduse companiile naţionale de importanţă strategică. 

“Planul Simion este ca statul român să protejeze industria autohtonă, dar şi să fie partener de afaceri pentru antreprenori, chiar şi pentru marile corporaţii care vor să fie cinstite şi să aducă plus valoare şi să aducă bogăţie şi pentru români”, explică vicepreşedintele AUR Bihor, Ciprian Blejan, coordonator al campaniei prezidenţiale în Bihor. 

În opinia sa, România are potenţial pentru a-şi proteja resursele, specialişti  care cunosc domenii cheie, iar Planul Simion va oferi soluţii pe termen lung pentru dezvoltarea domeniilor cheie. “Avem nevoie de petrochimie pentru că, la fel cum am explicat sâmbătă, bitumul, un rezultat direct al industriei petrochimice, îl importăm din Ungaria și din Austria, pentru construcția de drumuri, pentru ca autostrăzile să se facă cu materiale românești, avem grafit, sare, pentru toată Europa. Cheia este ca statul român să dețină pachetul majoritar”, susţine Blejan.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

36,252FaniÎmi place
1,730CititoriConectați-vă
981CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,650AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI