Scandal cu înjurături între AUR și USR în Parlament: „Mă, păduche!”, „Ești un zero barat!” (video)

391

UPDATE! Reacția deputatului USR de Bihor, Silviu Dehelean în cazul scandalului din Parlament.

 

În ultimii 4 ani, în Parlament, ne-am luptat cu infractorii Liviu Dragnea și gașca lui și credeam că le-am văzut pe toate. Însă astăzi un partid extremist, venit din negura istoriei, a dovedit un comportament care ne amintește de naziști. Am fost astăzi agresat și înjurat de un deputat AUR, Dan Tănasă, chiar pe holurile Parlamentului. Motivul? Am reușit să desființăm Secția Specială, cea ce nu le convine celor de la AUR și PSD. Din păcate, o mână de indivizi, unii dintre ei infractori cu este cazul deputatului de Bihor, au speculat criza COVID, au călcat pe cadavre și au intrat în Parlament. Nu democrația este amenințată de AUR, ci civilizația și bunul simț. Avem și o atenționare pentru viitor: extremiștii trebuie izolați, nu să li se dea tribună pentru a-și expune mesajele”, a scris Silviu Dehelean pe pagina lui de Facebook.

Deputatul AUR Dan Tănasă a fost, miercuri, la un pas de bătaie cu deputații USR, pe holurile Camerei Deputaților, după votul dat în plen pentru desființarea SIIJ. Tănasă i-a insultat grosolan pe deputații Ionuț Moșteanu și Silviu Dehelean, în văzul colegilor și al presei. 

După ce ședința de plen a Camerei Deputaților s-a încheiat, Dan Barna și ministrul Justiției, Stelian Ion, au încercat să susțină o conferință de presă pe hol, pentru a motiva votul dat pentru desființarea SIIJ. Deputații AUR i-au înconjurat și au bruiat conferința de presă, strigând în continuu la cei doi, astfel încât să nu se mai poată auzi ce declarații fac liderii USR. 

În sprijinul acestora au venit câțiva deputați USR PLUS, care au fost interpelați cu jigniri de către deputatul AUR Dan Tănasă. 

Dan Tănasă către deputatul USR Silviu Dehelean: „Ce mă, păduche, cum adică vii tu să mă ameninți pe mine, că ce, nu înțeleg!

Bă, dispari mă de aici, tu auzi ce îți spun? Dispari mă de aici. E un păcălici! Băi, îți ordon să dispari din fața mea, tu nu auzi ce îți zic? Nu mai strica aerul aici, dispari! Îți ordon să faci pași înainte!”

Tănasă către Ionuț Moșteanu: „Ești un zero barat. Ești un zero barat. Am acasă Moșteanule, șosete găurite care-s mai valoroase decât tine. N-ai făcut absolut nimic în viața ta și te-ai trezit deputat. Nu mai vorbi tu de George Simion. Tu pe lângă George Simion ești un zero barat. Ești un nimeni în drum!”

Situația a fost aplanată de către deputații USR, care au renunțat la conflict și au plecat, lăsându-i pe cei de la AUR să se calmeze singuri. 

Dialogul a avut loc în holul sălii de plen a Camerei Deputaților, lângă locul unde Dan Barna și Ion Stelian susțineau declarații de presă după ce deputații au votat pentru desființarea SIIJ.

Deputații au votat, miercuri, proiectul de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție cu 171 de voturi „pentru” și 136 „contra”.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.