Premierul Florin Cîțu preia funcția de ministru interimar al Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu (video)

279

Administrația Prezidențială anunță într-un comunicat că președintele Iohannis a semnat decretul de desemnare lui Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al Sănătății, interimar. La scurt timp după semnarea decretului, premierul Florin Cîțu a susținut o scurtă declarație de presă.

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu la Palatul Victoria #FlorinCitu #GuvernulRomaniei #PalatulVictoria

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu la Palatul Victoria#FlorinCitu #GuvernulRomaniei #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 14 aprilie 2021

„Odată cu propunerea de revocare din funcţia de ministru a lui Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a îşi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat o nouă propunere în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul preşedinte. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii. În acest sens am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine o să am o întâlnire online una cu toţi directorii DSP şi cu toţi directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru noi, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru terapie intensivă şi în acelaşi timp să gestionăm această perioadă dificilă. Tot mâine vom avea şedinţă de Guvern pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, altele acte normative care nu suportă amânare”, a declarat Florin Cîțu.

Decretul șefului statului vine la câteva ore după ce Florin Cîțu a anunțat că i-a demis din funcție pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și secretarul de stat Andreea Moldovan, fapt ceea ce a stârnit nemulțumiri în rândul Alianței USR-PLUS. Dan Barna, co-președintele USR-PLUS a anunțat Alianța nu îl mai susține pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru: ”Demiterea lui Vlad Voiculescu este o decizie imatură, care ridică semne de întrebare asupra capacității lui Cîțu de a conduce cabinetul”.