„Până nu e prea târziu…”

394
deputatul UDMR Szabó Ödön
Szabó Ödön
 

Din rațiuni care țin strict de omenie, deputatul UDMR Szabó Ödön face demersuri pentru a modifica prevederile legii privind finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România (Legea 165 / 2013). 

Actul normativ prevede o serie de excepții de la regula soluționării dosarelor de restituire, anume cea a înregistrării. Printre aceste excepții nu figurează dosarele persoanelor cu handicap, respectiv cele care beneficiază de pensie de invaliditate gradul I.

„Am inițiat această completare a legii privind finalizarea procesului de restituire din dorința de a le oferi, până nu e prea târziu, acestor persoane vulnerabile, cu nevoi speciale care au un orizont de timp limitat la dispoziție, posibilitatea de a se bucura de repararea unor grave nedreptăți”, spune parlamentarul bihorean, motivându-și demersul legislativ.

Inițiativa de modificare al Legii 165 / 2013 este susținută de 46 de deputați, de la UDMR, PNL și Grupul Minorităților Naționale.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.