Alegeri interne în filialele USRPLUS din Aleșd, Vadu Crișului, Aștileu și Săcădat

1324

La sfârșitul lunii aprilie a acestui an, fuziunea partidelor USR și PLUS, formațiuni politice care în ultimii doi ani s-au prezentat la alegeri sub forma unei alianțe politice, a fost aprobată din punct de vedere legal, la mai multe luni după ce cele două formațiuni politice au ales să se transforme într-un singur partid, care să înglobeze valorile și aspirațiile unei forte politice de centru-dreapta.

Acum, după ce am devenit un singur partid, ne rămâne datoria de a ne îndeplini promisiunile facute electoratului din țară și din Diaspora, devenind entitatea politică capabilă să schimbe România în bine.

Primul pas? Organizarea unor alegeri interne transparente și oneste, menite să asigure o conducere stabilă la nivelul fiecărei organizații locale USRPLUS.

Astfel, în urma calendarului stabilit de către Biroul Național, la începutul acestei veri urmează să aibă loc (și) în județul Bihor Adunările Generalela nivelul fiecărei filială locală, pentru alegerea organelor de conducere, control, arbitraj și al delegaților la Conferința Județeană.

În acest context al fuziunii, saptămâna trecută, la sediul USR Alesd, au avut loc alegerile pentru o parte din filialele de pe Valea Crișului Repede. Sebastian Bradea (USR Aleșd), IoanBica (USR Vadu Crișului), Ianko Vațlavik (USR Aștileu) și Sergiu Serac (USR Săcădat) au fost reconfirmați în funcțiile de președinți ale filialelor, devenind, de acum, președinți ai USRPLUS Aleșd, Vadu Crișului, Aștileu și Săcădat. Astfel, proiectele de transparentizare a activității administrațiilor locale vor continua, vocea comunității urmând a se face auzită și ascultată în consiliile locale, prin intermediul unor strategii care să se alinieze valorilor și viziunii USRPLUS.

„Principala responsabilitate pe termen mediu a președinților de filiale este de a forma și coagula oameni pentru o nouă clasă politică. Obiectivul principal este creșterea unei echipe solide pentru următoarele alegeri” a precizat, Mihai Șvab, vicepreședinte USR PLUS Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.