Utilizatorii telefoanelor din Romania sunt vizați de un atac cibernetic. Mesaje virusate pe telefon! “Nu dați click pe acest link!”

1861

Un atac cibernetic pe scară largă este în desfășurare, în România, sunt vizați utilizatorii serviciilor de telefonie. Aceștia primesc mesaje de tip sms care le pot virusa dispozitivele sau pot extrage informații personale sensibile.

 

Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a dat detalii, potrivit Antena 3, despre atacul cibernetic și sfaturi pentru utilizatorii vizați de acesta.

„Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulți cetățeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link și să șteargă de îndată acest mesaj.

Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informații sensibile și să infecteze telefoanele utilizatorilor.

Pentru cei care au dat deja click pe link, sfatul este resetarea la setările din fabrică ale telefonului, pentru că există riscul că acest virus să fie persistent”, a explicat expertul.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.