Proteste împotriva noilor restricții anti-coronavirus în mai multe orașe din țară (video)

451
Protest anti mască
Photo ©️ Octav Ganea/Inquam Photos

La București, Timișoara, Cluj, Galați, Brăila, Constanța, Craiova și Arad câteva mii de persoane s-au strâns pentru a protesta împotriva noilor restricții anti-coronavirus.

Protestele au fost transmise live pe Facebook de către diferite persoane, iar scandările împotriva autorităților au fost numeroase și radicale, majoritatea dintre acestea solicitând demisia și libertatea.

Oamenii au stigat „libertate”, „hoții” sau „masca jos”. Foarte puțini protestatari au purtat mască, manifestația fiind îndreptată împotriva restricțiilor epidemice.

Pe toată durata manifestațiilor, polițiștii au escortat grupurile de oameni, asigurându-se că se respectă măsurile de restricție. Cu toate acestea, mai mulți protestatari au fost surprinși fără mască în mijlocul mulțimilor de oameni.

Reamintim că începând de duminică seara, circulația este restricționată după ora 20, în localitățile în care incidența epidemică a depășit 7,5 la mia de locuitori, iar magazinele se închid la ora 18. În orașele în care rata este cuprinsă între 4 și 7,5 la mia de locuitori, aceste măsuri se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Vezi imagini video de la Timișoara:

Proteste în București:

Publicată de Legitima Aparare pe Duminică, 28 martie 2021

Proteste în Arad:

https://tvarad.ro/news/update-sute-de-persoane-au-iesit-in-centrul-municipiului-arad/4263

Publicată de TV Arad pe Duminică, 28 martie 2021
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.