Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate

375
 

Parlamentarii au decis miercuri eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor.

Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Parlamentarii UDMR nu au votat.

Cei 30 de parlamentari ai UDMR au spus că sunt prezenţi, dar nu votează. “Dacă vreți cu adevărat să eliminați cu adevărat pensiile speciale și nu este un demers de imagine, atunci nu trebuie doare o categorie ci trebuie eliminate toate categoriile. Prin urmare UDMR nu va vota acest proiect de lege”, a spus parlamentarul Lorand Turos de la UDMR.

Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente. Din cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS și PSD, cel din urmă a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide.

Unul dintre amendamente prevede încetare plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare.

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, la vot în Plenul Reunit

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, la vot în Plenul Reunit.

Publicată de Epoch Times Romania pe Miercuri, 17 februarie 2021
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.