Ministerul Sănătății nu recomandă folosirea măștilor cu supapă

236

În contextul pandemiei de coronavirus, Ministerul Sănătății a publicat o serie de clarificări în ceea ce privește folosirea măștilor cu supapă.

Iată răspunsul Ministerului Sănătății la întrebarea: Sunt recomandate măștile cu supapă împotriva COVID-19?

„Nu, măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.

Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei.

Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Tipurile de măști recomandate sunt:

Măștile care acoperă în întregime nasul și gura;
Măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;
Măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii;
Măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule”.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.