Cod Roșu de vânt cu aspect tornadic în județul Sălaj

1250

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis marți un cod roșu de vijelie și anunță vânt puternic cu aspect tornadic, dar și grindină de mari dimensiuni în județul Sălaj.

Codul este valabil de la 28-05-2019 ora 15:20 până la 28-05-2019 ora 16:00.

Zonele vizate sunt Zalău, Jibou, Hereclean, Creaca, Mirșid, Crișeni.

Se vor semnala vânt puternic cu aspect tornadic, GRINDINĂ de MARI dimensiuni, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25…35 l/mp.

Deasemenea o avertizare cod portocaliu de „grindină de dimensiuni medii, posibil mari, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică, averse torenţiale care pot cumula 25-35 l/mp”, este valabilă în mai multe localităţi din Bihor.

Localităţile afectate sunt Salonta, Beiuş, Ştei, Tinca, Batăr, Bunteşti, Ciumeghiu, Holod, Pomezeu, Pietroasa, Finiş, Lunca, Drăgăneşti, Avram Iancu, Cociuba Mare, Rieni, Şoimi, Remetea, Vaşcău, Tulca, Olcea, Câmpani, Curăţele, Budureasa, Uileacu de Beiuş, Cărpinet, Răbăgani, Nucet, Husasău de Tinca, Tărcaia, Căbeşti, Căpâlna, Lazuri de Beiuş, Mădăraş, Criştioru de Jos, Pocola, Sâmbăta, Mădăras.

De asemenea, e afectată şi zona de munte a judeţului (peste 1800 m).

Codul portocaliu este valabil între orele 15.45 şi 16.30. Meteorologii vor reveni cu actualizări.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.