Al treilea caz de variola maimuței confirmat în România 

162

Ministerul Sănătății a transmis că al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România.

 

Este vorba de un bărbat cu vârsta de 31 de ani, care s-a prezentat ieri la un spital din București. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie. Pacientul nu are istoric de călătorie în afara țării.

Starea generală a pacientului este bună. Acesta a rămas internat“, au mai transmis autoritățile.

Reamintim că ieri, în România, a fost confirmat al doilea caz de variola maimuței în România, la un bărbat de 32 de ani din București. Primul caz a fost confirmat de autorități luni, fiind vorba despre un tânăr de 26 de ani din capitală, contact al unei persoane care a călătorit recent în mai multe țări europene. Au fost declanșate anchete epidemiologice.

OMS a informat recent că boala este endemică în vestul și centrul continentului Africa, iar primele cazuri în afara regiunii au apărut la începutul lunii mai. După cum a explicat OMS, boala se răspândește prin contact apropiat cu alte persoane, însă organizația nu se așteaptă ca boala să conducă la o nouă pandemie.

Până în prezent, există peste 1.600 de cazuri confirmate şi 1.500 de cazuri suspecte de variola maimuţei în acest an, dintre care 72 de decese, în 39 de ţări, inclusiv în cele în care acest virus se răspândeşte în mod obişnuit, a anunţat OMS.

 

Urmărește-ne și pe Google News