2.000 de lei lunar STIMULENT pentru cadrele didactice pe timpul stării de alertă sau de urgență

697

Senatorii au aprobat, luni, un proiect potrivit căruia cadrele didactice și personalul auxiliar din învățământ vor primi stimulente financiare pe toată perioada stării de alertă și de urgență pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. Valoare stimulentului este de 2.000 de lei în fiecare lună pentru cadrele didactice și 1.500 de lei lunar pentru personalul auxiliar.

 

Potrivit proiectului adoptat de senatori, cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat, din învățământul particular acreditat și din unitățile de învățământ preuniversitar înființate în structura instituțiilor de învățământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.

Acest stimulent de risc nu este cuprins în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, al celei de sănătate și al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Proiectul a fost depus de mai mulți senatori PSD și a fost adoptat cu 85 de voturi ”pentru”, 24 ”împotrivă” și au 13 abțineri. Legea va merge la Camera Deputaților, care este for decizional.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.