-2.8 C
Aleşd
miercuri, 8 februarie 2023
AcasăNationale2.000 de lei lunar STIMULENT pentru cadrele didactice pe timpul stării de...

2.000 de lei lunar STIMULENT pentru cadrele didactice pe timpul stării de alertă sau de urgență

Senatorii au aprobat, luni, un proiect potrivit căruia cadrele didactice și personalul auxiliar din învățământ vor primi stimulente financiare pe toată perioada stării de alertă și de urgență pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. Valoare stimulentului este de 2.000 de lei în fiecare lună pentru cadrele didactice și 1.500 de lei lunar pentru personalul auxiliar.

- Publicitate -

Potrivit proiectului adoptat de senatori, cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat, din învățământul particular acreditat și din unitățile de învățământ preuniversitar înființate în structura instituțiilor de învățământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.

Acest stimulent de risc nu este cuprins în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, al celei de sănătate și al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Proiectul a fost depus de mai mulți senatori PSD și a fost adoptat cu 85 de voturi ”pentru”, 24 ”împotrivă” și au 13 abțineri. Legea va merge la Camera Deputaților, care este for decizional.

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI