Lemne de foc în valoare de 57.000 de lei confiscate valoric de polițiști de la o societate comercială din Vârciorog

706
lemne de foc-1
Foto caracter ilustrativ

Peste 400 de metri cubi de lemne de foc,expediate fără documente legale, în valoare de 57.000 de lei, confiscate valoric de polițiștii bihoreni de la o societate comercială.

Joi, 16 ianuarie polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice au constatat, în urma unui control efectuat la o societate comercială cu sediul în lcalitatea bihoreană Vârciorog, că, în perioada 22 august – 17 octombrie 2019, ar fi expediat 402,02 metri cubi de lemn rotund de rășinoase și fag, fără proveniență legală.

Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 57.070 de lei, a fost confiscat valoric.

Tot joi, la ora 12.40, pe drumul județean 767 Dobrești, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș Postul de Poliție Dobrești au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,5 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără documente de transport.

Materialul lemnos, în valoare de 480 de lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Codrii Cămării Dobrești, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.