Două podețe din localitatea Vârciorog vor fi refăcute

335
Pod asfalt
Foto caracter ilustrativ

Astăzi, 22 decembrie, a fost lansată procedura de licitație pentru „Achiziția execuției de lucrări la obiectivul de investiții: Podețe pe DJ767 în Comuna Vârciorog – județul Bihor”. 

Cele două podețe sunt în localitatea Vârciorog, la km 27+565 și la km 27+700, pe drumul județean DJ767 și vor avea o lungime de 14, respectiv 12,8 metri. 

Se vor înlocui podețele existente, deteriorate din cauza unor alunecări de teren. Suplimentar, se impune amenajarea și protecția albiei văii pe zona adiacentă podețelor nou proiectate. La fiecare construcție s-a prevăzut montarea unui parapet metalic flexibil cu o lungime de 16, respectiv 14 metri. 

Potrivit caietului de sarcini, termenul maxim de realizare a proiectului este de 6 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 

Termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit la 10.01.2022, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 901.138,72 lei, fără TVA. Finanțarea proiectului se va face din bugetul Consiliului Județean Bihor. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.