Accident grav la Vârciorog. O maşină s-a răsturnat într-un pârâu

7613
Accident Vârciorog
Foto ©️ ISU Bihor

În dimineața zilei de miercuri, 6 ianuarie, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru salvarea vieții unui bărbat implicat într-un accident rutier produs în localitatea Vârciorog.

​La ora 08.38, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, cu privire la faptul că a observat un autoturism, răsturnat pe plafon, într-un pârâu din satul Vârciorog, înălțimea malului fiind de aproximativ trei metri.

​Pentru gestionarea situației de urgență semnalată, la locul indicat au fost mobilizate cu operativitate, trei echipaje de pompieri militari (din care unul de paramedici) din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare și cu ambulanța de tip B2 a subunității, precum și echipajul medical care încadrează elicopterul SMURD. 

​Ajunși la fața locului, pompierii militari au coborât în albia pârâului, în care adâncimea apei era de aproximativ un metru și, folosind echipamentele și accesoriile specifice, au descarcerat șoferul rămas captiv în autovehiculul răsturnat, l-au adus la mal și au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, aflându-se în stop cardio-respirator. 

​Victima, care se afla și în stare de hipotermie severă, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, manevrele de resuscitare a acesteia fiind continuate în ambulanță, pe parcursul întregului drum, de pompierii paramedici și de medicul din cadrul echipajului de pe elicopterul SMURD (care a însoțit victima în ambulanță în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate care se impuneau).

Potrivit dr. Hadrian Borcea, medic șef UPU SMURD, bărbatul de 41 de ani din Oradea se află în hipotermie severă și în stop cardio-respirator. În continuare se încearcă resuscitarea până se va ajunge la o temperatură aproape normală, precizând că această procedură va mai dura câteva ore.

A pierdut controlul direcției

Potrivit polițiștilor, conducătorul auto este un bărbat din municipiul Oradea, care în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 767, în localitatea bihoreană Vârciorog, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum și la configurația drumului, a pierdut controlul asupra direcției, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în albia unui pârâu, pe partea dreaptă a direcției de deplasare. 

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.