21.5 C
Aleşd
vineri, 21 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Se reabiliteaza Colegiul Tehnic din Vadu Crisului

 

Marti, in sala de sedinte al Consiliului Local din Vadu Crisului s-a semnat contractul de execuţie a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii: „Reabilitare in vederea eficientizării energetice a Colegiului Tehnic Nr. 1 Vadu Crişului – Corp C2, din localitatea Vadu Crişului, judeţul Bihor”. Astfel,  primul liceu din mediul rural din Romania, actual cu aproape 900 de elevi, continua drumul dezvoltarii si asteapta elevii din zona.

Dupa finalizarea in anul trecut al proiectului   “Achizitie cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line, in comuna Vadu Crișului, județul Bihor”, prin care elevii si profesorii de la Colegiul Tehnic nr.1 din Vadu Crisului au fost dotati cu echipamente de tip laptop, table inteligente, camera web, ecrane de proiectie si routere wifi pentru asigurarea necesarului de internet (valoarea totala eligibila a proiectului: 1.809.286,36 lei), in urma castigarii unui nou proiect finantat din fonduri europene nerambursabile  castigat de catre primaria locala in cadrul “Programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice (finantat de catre Administrația Fondului pentru Mediu), marti, la orele 10 in sala de sedinte al Consiliului Local s-a semnat contractual de lucrari „REABILITARE IN VEDEREA EFICIENTIZARII ENERGETICE A COLEGIULUI TEHNIC NR.1 VADU CRISULUI – CORP C2 -, DIN LOCALITATEA VADU CRISULUI, JUDETUL BIHOR, de catre primarul Cosma Dorel si de catre Popa Adrian, adiminstratorul firmei executante 

In cadrul proiectului se vor executa termoizolatii, finisaje exterioare, interioare, amenajari exterioare, incalzire interioara. avand un impact pozitiv asupra  creşterii eficienţei energetice a clădirii publice şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie. Contractul semnat cu SC AD WEST CONSTRUCT SRL, castigatorul licitatiei pe SICAP,  in suma de 2.021.187,46 lei , la care se adauga TVA, are termen de realizare 24 de luni.

Este de mentionat si faptul ca Primaria comunei Vadu Crisului anul trecut a depus spre finantare proiectului cu titlul „DOTAREA CU MOBILIER,MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A COLEGIULUI TEHNIC NR.1 VADU CRIȘULUI, COMUNA VADU CRIȘULUI”. In urma evaluarii proiectul a fost selectat pentru finantare si in cursul verii trecute a fost semnat cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovări  si contractual de finantare. Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 1.166.270,69 lei , din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 980.059,40 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 186.211,29 lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 0,00 lei.

In urma acestui proiect pe langa echipamente IT, toate salile de clase al Colegiului Tehnic Vadu Crisului vor fi dotate cu catedre pentru profesori, set de banci si scaune pentru elevi, cuiere, dulapuri individuale pentru elevi, dulapuri depozitare material didactice. Laboratorul de biologie in afara de mobilier, se va dota printre altele cu lupe, microscoape, balante, diferite modele (schelet cu muschi si ligament, genunci, craniu etc), laboratorul de stiinte cu laptop, camera videoconferinta, imprimanta scannet, etc…sala de sport cu banca de gimnastica, trambulina semi-elastica, mingi, gantere, coarda de sarit etc. 

Perioada de implementare a proiectului este 31 decembrie 2024.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,733FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI