13.1 C
Aleşd
vineri, 12 aprilie 2024

Concursul “Eco Bihor Primavera Trail Race 2024“ in defileul Crisului Repede

Asociatia Sportiva Xterra Sport Bihor organizeaza, in parteneriat cu primariile din zona, o competitie internationala de alergare montana in zona Vadu Crisului – Suncuius, in data de 23 martie 2024.

- Publicitate -

Eco Bihor Primavera Trail Race este o competiție de alergare montană găzduită de perla Munților Pădurea Craiului, Vadu Crișului și împrejurările acestuStartul și Finish-ul vor fi deopotrivă în satul Șuncuius, situat la intrarea în defileul Crișului.

Ruta competiției parcurge drumuri forestiere și poteci turistice marcate. Traseul trece pe lângă atracțiile cele mai mai frumoase ale zonei, dar în același timp este un traseu tehnic, și din cauza diferenței mare de nivel, extrem de dificil.

Concursul propriu zis are urmatoarele categorii, in functie de distanta:

  1. Ultramaraton – alergare montana 68 km cu 3500 m+ diferenta de nivel. Timp limita 12 ore de la start;
  2. Marathon – alergare montana 42,8 km cu 2120 m+ diferenta de nivel, timp limita 9 ore;
  3. Cross – alergare montana 16,2 km cu 990 m+ diferenta de nivel. Timp limita 4 ore de la start;
  4. Cursa Wild – alergare montana 10,2 km cu 460 m+ diferenta de nivel si timp limita 3 ore.

Cei care termină cursa în limitele de timp stabilite, vor primi medalie de finisher personalizat. Primii trei clasați ai categoriei absolute la feminin și masculin, precum și ai categoriilor de vârstă vor fi premiați.

Startul UltraMaratonului se va da in data de 23 Martie 2024, ora 07.00, din fata Salii de Sport din Suncuius, unde va fi amplasata o poarta gonflabila si corturi pentru masurarea electronica timpilor de parcurs, apoi maratonul va porni la ora 8, crossul la 9.20 si categoria Wild la 9.30. Ultimul concurent este asteptat sa finalizeze concursul in jurul orei 19.00. Asigurarea pe teren al traseului va fi facut de echipaje ale Serviciului Salvamont Salvaspeo Bihor si de catre voluntari. Pe traseu vor fi amplasate puncte de revitalizare.

Inscrierile la concurs si detalii pe site-ul: https://www.primaveratrailrace.ro/ro/

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,205FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
787CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI