Vadu Crisului ședința de constituire a Consiliului Local

1085

La caminul cultural din Vadu Crisului a avut loc vineri, la ora 13.00, ședința de constituire a Consiliului Local. În urma alegerilor din 5 iunie Dorel Cosma (PNL) a obținut cele mai multe voturi și va conduce administrația locala si în următorii 4 ani împreună cu un Consiliu local format din 5 membrii PNL, 3 – PSD; 3-UDMR,1 – PRU; 1 – M10.

 

Dupa ce jr. Luminita Lazea , reprezentanta prefecturii a deschis sedinta si a citit ordinul prefectului privind convocarea sedintei de constituire al Consiliului Local al comunei Vadu Crisului,l- a invitat pe domnul Pop Ioan, cel mai in varsta consilier, precum si pe cei doi mai tineri consilieri sa preia conducerea sedintei.S-au constituit grupurile de consilieri(PNL,UDMR+PRU, PSD+M10) si fost aleasa in prima faza comisia de validare, formata din reprezentanti ai partidelor PNL, UDMR si PSD.

Comisia de validare a constatat ca fata de lista de consilieri initiala la PSD in locul lui Miere Calin Lazar –fiind exclus din PSD-partidul l-a validat pe Rus Cristian.

Conform procedurilor, după validarea consilierilor locali, alesii au iesit in ordinea alfabetica in fata unei mese special amenajate si cu mana stanga pe Constitutia Romaniei si pe Biblie au depus juramantul dupa care Pop Ioan, presedintele de varsta a declarat consiliul legal constituit.Dupa declararea consiliului local ca legal constituit s-a votat ca si presedinte de sedinta Malai Florin Olimpiu si s-a făcut învestirea vechiului- noului primar al comunei Vadu Crisului, Dorel Cosma care a depus, la rândul său jurământul și a susținut un scurt discurs: ”Tin sa multumesc tuturor locuitorilor comunei pentru increderea acordata in data de 5 iunie.Voi lucra in continuare pentru dezvoltarea si pentru binele  acestei comune”.

S-a trecut apoi la alegerea viceprimarului. Pentru această funcție a fost o singura nominalizare in persoana lui Hasas Ioan(UDMR).

În urma votului secret al consilierilor locali, acesta a primit  8 voturi din 13 pentru a ocupa funcția de viceprimar.Va multumesc pentru increderea acordata.Datoria noastra este una veche si totodata una noua.Veche, in sensul ca vom continua munca inceputa in vederea dezvoltarii in continuare astfel ca comuna sa prospere si este una noua pentru ca acest lucru va trebui sa realizam intr-un alt context, cu o echipa schimbata la nivelul Consiliului Local, a spus printre altele Hasas.

La ultimul punct de pe ordinea de zi s-a votat organizarea a trei comisii de specialitate la nivelul Consiliului Local si componenta acestora.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.