S-a încheiat proiectul “Descoperă Pădurea Craiului”

185

S-a încheiat proiectul “Descoperă Pădurea Craiului de lângă tine”, derulat de ECOTOP Oradea în parteneriat cu Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor și Liceul Tehnologic nr.1 Şuncuiuş.
Proiectul, in valoare de 35.000 de lei, a urmărit valorificarea capitalului natural al zonei Tomnatec–Zece Hotare din cadrul sitului natural ”Defileul Crişului Repede – Pădurea Craiului”, prin crearea unei infrastructuri educaţionale alternative, pentru copiii şi tinerii din comunităţile locale, directii care se condiţionează reciproc si sprijina eforturile comune de promovare a Munţilor Pădurea Craiului ca destinaţie de ecoturism.
În cadrul proiectului s-au realizat: un film de prezentare a platoului carstic Zece Hotare, a fost dotat un cerc al micilor observatori ai naturii, care funcționează la şcoala gimnazială din Zece Hotare, o potecă tematică, pe care au fost amplasate 8 panouri care sa faciliteze descoperirea şi cunoaşterea diversităţii biologice şi geomorfologice din areal, doua concursuri, unul de dezbateri, care vizeaza capitalul natural al Munţilor Pădurea Craiului, un altul de cunoştinţe generale pe teme de mediu „Îndrăzneşte să descoperi”, dedicat elevilor de gimnaziu precumsi o excursie tematică de la Roşia la Meziad, cu participarea a 20 de elevi şi profesorii lor de la Liceul Tehnologic nr.1 Şuncuiuş.

 

Dinicu Braghină

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.