Mistreții înfometați în căutare de mâncare în curțile sătenilor din Şuncuiuş

1886
Mistreții înfometați în căutare de mâncare în curțile sătenilor din Şuncuiuş
 

La Şuncuiuş, asociaţiile de vânători sunt aşteptate să intervină în zonele atacate de mistreţi. Culturile de pe zeci de hectare de teren putrezesc pe câmp, după ce au fost scurmate de mistreţi. Un singur cultivator apreciază că paguba produsă este de 120.000 lei. Majoritatea terenurilor agricole din zonă, în special fâneţele, sunt afectate în proporţie de 70%.

 

Conform Primăriei din Şuncuiuş, doar 25 de dosare au fost înregistrate pentru a primi despăgubiri ca urmare a pagubelor produse de mistreţi. Aceasta fiindcă oamenii cred că pierd timp doar pentru a întocmi dosare și nu cred că despăgubirile se vor materializa.Oamenii care fac dovada culturilor distruse au întocmit dosare de despăgubire, pe care le-au depus la Garda Forestieră Oradea.

„În acest an, Comisia de evaluare a pagubelor – formată din reprezentanţi ai primăriilor, ai Gărzii de Mediu şi ai Gărzii Forestiere – s-a întrunit de 100 de ori. Cele mai multe dosare pentru despăgubiri provin din zonele: Şuncuiuş, Tăuteu, Valea lui Mihai, Copăcel, Hidişel”, precizează directorul Gărzii Forestiere  Oradea, Nicolae Timaru.

 

Urmărește-ne și pe Google News