MEMORIALUL „VIRGIL MATEI” LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1 ȘUNCUIUȘ, EDIȚIA A III-a. CONCURSUL REGIONAL DE CIRCULAȚIE RUTIERĂ

1617

Liceul tehnologic nr. 1 Șuncuiuș, se mândrește cu performanțele obținute de-a lungul existenței sale atât în ce privește calitatea procesului instructiv – educativ, materializat prin elevi bine pregătiți , care sau impus în olimpiade și concursuri la nivel județean și național. cât mai ales prin activități extrașcolare, printre care la loc de cinste sunt concursurile de educație rutieră. Liceul dispune de o bază materială bine întreținută, alcătuită dintr-o bază sportivă, sală de sport, bibliotecă și un corp profesional bine pregătit animat de performanțe , fapt dovedit cu rezultatele de excepție obținute de-a lungul anilor. La loc de cinste stau mărturii performanțele de excepție obținute în concursurile sportive și de circulație rutieră. Cercurile de educație rutieră din școli își aduc aportul la educarea școlarilor în spiritul cunoașterii și respectării normelor de conduită civică în societate și pe drumurile publice, la valorificarea superioară a activității de educație rutieră privind prevenirea accidentelor în rândul copiilor.

 

Începând cu anul 1992 patrulele școlare de circulație de la Liceul Tehnologic nr. 1 Șuncuiuș, au participat an de an la concursurile de profil organizate pe plan local, județean și național. Cu timpul acumulând experiență , performanțele au crescut mereu . Aceste succese se datoresc în exclusivitate pasionatului și eminentului profesor Virgil Matei , ale cărui performanțe în domeniu au devenit un brand pentru Liceul din Șuncuiuș, cunoscut și respectat în toată țara. Din economie de spațiu nu vom nominaliza toate trofeele și diplomele obținute, ci doar, numărul de peste 50 de cupe, plachete și diplome împodobesc vitrinele sălii de sport. „Avem datoria sufletească de a continua moștenirea atât de bogată pe care ne-a lăsat-o prof. Virgil Matei, renumit în toată țara pentru priceperea , abnegația și dăruirea neobosită cu care se implica în activitățile de circulație și sport ” au declarat actualii profesori care îi continuă performanțele. În semn de omagiu și adâncă recunoștință, începând cu anul 2015, echipajele școlii din Șuncuiuș au obținut locuri fruntașe în concursurile județene și naționale .

În cadrul competițiilor prilejuite de Memorialul „Virgil Matei” ajuns la ediția III-a, echipajele liceului din Șuncuiuș sau clasat pe primele locuri în confruntările cu echipaje din orașe și județe cu siguranță cele mai bune din țară, medaliate și laureate la concursuri naționale de gen: Arad, Alba, Caraș Severin, Mureș, Sibiu, Cluj, Vaslui, Dâmbovița, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Timiș , care au onorat prin participarea lor la cele trei ediții ale concursului de educație rutieră de la Șuncuiuș. Competiția s-a organizat în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bihor prin Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, și Inspectoratul Școlar Județean Bihor. În urma susținerii celor trei probe: teorie, îndemânare pe bicicletă (poligon)și parc școală ( parcurgerea unui traseu cu semne de circulație), clasamentul celei de a treia ediții se prezintă astfel:

PREMII ECHIPE:

Locul I- Liceul Tehnologic nr. 1 Șuncuiuș – Bihor; echipa alcătuită din elevii : Haragoș Alexandru și Ungur Amalia, profesor Bodea Emil Locul II, Școala gimnazială „Florea Bogdan” Reghin – Mureș; echipa alcătuită din elevii: Moldovan Rareș și Zajzon Cristina, prof. Dănuț Moldovan. Locul III- Școala gimnazială „Coresi” Dâmbovița, echipa alcătuită din: Cristea Andrei și Matei Cosmina, prof. dr. Susana Marinescu.

În continuare sau clasat în ordine: Școala gimnazială „Simion Bărnuțiu” Tiur Alba, Liceul teoretic „Mihai Veliciu” Arad; Liceul Tehnologic nr. 1 Șuncuiuș echipa nr.2 ; Școala gimnazială nr. 1 Bocșa, Caraș Severin; Școala gimnazială nr.1 Gherla Cluj -; Școala gimnazială nr. 2 ”Dimitrie Cantemir Vaslui.
PARC ȘCOALĂ FETE: În ordine: Matei Cosmina, Dâmbovița, Țârlea Luana- Șuncuiuș, Ungur Amalia –Șuncuiuș BĂIEȚI:Dragoș Samuil, Caraș Severin, Mititelu Vasile – Vaslui; Cristea Andrei –Dâmbovița; POLIGON Fete: Zojzon Cristina – Mureș, Ungur Amalia –Șuncuiuș, Baciu Anamaria- Vaslui: BĂIEȚI: Rușan Silvan –Arad, Mititelu Vasile –Vaslui, Varga Sergiu Șuncuiuș. TEORIE FETE: Zajzon Cristina Mureș, Matei Cosmina – Dâmbovița, Ungur Amalia –Șuncuiuș BĂIEȚI:Cristea Andrei – Dâmbovița, Moldovan Rareș- Mureș, Haragoș Alexandru –Șuncuiuș. INDIVIDUAL Fete: Zajzon Cristina – Mureș, Matei Cosmina – Dâmbovița, Ungur Amalia –Șuncuiuș BĂIEȚI: Haragoș Alexandru – Șuncuiuș, Cristea Andrei – Dâmbovița, Moldovan Rareș – Mureș.

La ora 16, la monumentul memorial din fața școlii s-a desfășurat ceremonia religioasă de pomenire : „În Memoriam Virgil Matei” .

Nicu Racuciu

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.