Liceul Tehnologic Șuncuiuș are o nouă specializare. Tehnician în turism – învățământ de zi

355

Comuna Șuncuiuș, după o perioadă de dezvoltare datorată mineritului, rămâne în prezent foarte cunoscută grație peisajelor de o rară frumusețe: localitatea atrage anual turiști din toate județele țării, cât și din străinatate, care pleacă încântați atât de minunatul defileu al Crișului Repede, cât și de posibilitățile de divertisment oferite de oameni cu inițiativă din zonă.

 

În acest context, Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș consideră că unul din rolurile esențiale ale școlii moderne este mobilitatea ofertei educaționale, mereu adaptate la cerințele, în primul rând locale, ale pieței muncii. În aceste condiții, unitatea școlară consideră că o formare profesională care răspunde nevoilor de personal calificat în domeniul turismului este o necesitate evidentă a pieței muncii din zonă. Concluzia este că e nevoie de specialiști în acest domeniu,  de oameni cu bune intenții, cu inițiativă, formați ca specialiști.

Pentru a răspunde acestor nevoi de formare profesională, liceul vine cu o ofertă atractivă: 24 de locuri la noua specializare: Turism și alimentație. Tehnician în turism – învățământ de zi. Această calificare va oferi baze teoretice și practice solide de formare tinerilor interesați, va reprezenta un avantaj serios în ceea ce privește realizarea de programe și accesarea de fonduri europene în vederea lansării sau dezvoltării unor afaceri cu specific în turismul și agroturismulmontan.

Elevii vor dobândi nu doar competențe de tip economic necesare gestionării unei afaceri în domeniul ospitalității, ci și cunoștințe solide referitoare la patrimoniul cultural și artistic local, care integrează toată aria meșteșugurilor zonale tradiționale sau la palierul ecologic al afacerii dezvoltate. Formarea nu va fi exclusiv teoretică – pe baza unor parteneriate cu pensiunile din zonă elevii vor beneficia de o permanentă îmbinare a cunoștințelor teoretice cu abilitățile practice și concrete formate și dezvoltate în stagii de practică pe toată durata studiilor. 

Considerația generală este că oferta pe care o lansează Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș este strâns legată de cerințele pieței muncii din zonă, care oferă opțiuni de formare profesională solidă și sigură, în domenii căutate în prezent și în perspectivă, fapt care va permite o dezvoltare personală performantă, cu soluții de certă perspectivă.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.