Conducerea Consiliului Județean nu poate să înființeze un punct de informare turistică în Șuncuiuș, din cauza opoziției PNL

148
 

În ultima ședință, cea de marți, șefii CJ nu au putut să-și treacă proiectul de hotărâre prin care retrăgeau Primăriei Șuncuiuș dreptul de administrare a unei clădiri situate în centrul comunei.

Consilierul județean PNL Sebastian Lascu a fost cel care s-a împotrivit, susținând că și Primăria Șuncuiuș are un proiect pentru un asemenea info-punct, însă în zona turistică, nu între blocurile din centru.

„Ne dorim un centru de informare turistică acolo. Susțin această idee, și eu sunt din Șuncuiuș și avem acest spațiu în Șuncuiuș. Dacă voia Primăria Șuncuiuș să facă ceva, trebuia să vină către noi. Noi vrem să susținem comuna Șuncuiuș și turismul de acolo”, a explicat vicepreședintele Bodea, înainte de vot.

Lămuririle lui Bodea nu au fost, însă, pe placul lui Lascu, care deține o pensiune în Șuncuiuș, pe malul Crișului.

„Nu cred că e o chestiune foarte bună să avem două puncte de informare în Șuncuiuș. Cei de la Primărie au identificat deja un spațiu și îl vor face. Grupul PNL susține părerea d-lui primar Gabor. Ar trebui să discutăm cu dl. primar, să găsim o soluție mai bună”, a replicat alesul PNL.

În ciuda intervenției vicelui Mang, care a precizat că Primăria ține goală clădirea CJ-ului deja de mai bine de un an, grupul PNL s-a împotrivit. Fiind vorba despre o hotărâre ce privește patrimoniul, era necesară o majoritate de două treimi, pe care coaliția PSD, UDMR, ALDE nu o are. Astfel, proiectul a căzut la vot.

„Este păcat că ați blocat. Primăria Șuncuiuș îl va face poate peste 4 sau chiar 8 ani”, le-a transmis Bodea consilierilor PNL…

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.