Anamaria Coroiu din Şuncuiuş, tânăra sperantă a tenisului românesc

361
Foto © eBihoreanul.ro

La Trofeul Sătmarului, de la Satu Mare, Anamaria s-a impus, în finală, cu 5-7, 6-2, 6-2, în faţa Andreei Peczer, de la Palatul Copiilor din Zalău. A urmat Cupa Trofeul Aradului, unde a învins-o pe Anca Isac, de la Sport 4 Fun Timişoara, cu scorul de 7-5, 6-4, pentru ca în acest weekend să se impună în finala turneului BT Tenis Cup III de la Cluj-Napoca, tot la categoria 12 ani în faţa aceleiaşi Andreea Peczer cu 6-3, 6-3.

 

Tenismena din Șuncuiuș, Anamaria Coroiude doar 11 ani a făcut cunoştinţă cu tenisul în urmă cu doi ani ca urmare a Proiectului „Tenis în comune şi sate” desfăşurat comunele Vadu Crişului, Şuncuiuş, Ţeţchea, Tileagd şi Tinca, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Bihor. Pe atunci avea doar 9 ani. Copila a debutat la sala de sport a Colegiului Tehnic nr. 1 din Vadu Crişului, a continuat la sala Liceului tehnologic nr. 1 din Şuncuiuş, care şi-a completat pregătirea pe terenurile de tenis din Oradea.

Ca să-şi completeze pregătirea pe terenurile de tenis din Oradea, micuţa tenismenă de 9 ani a trebuit să se trezească la ora 4.30 dimineaţa pentru a ajunge la trenul la care mergea,  împreună cu mama ei, să prindă antrenamentul de dimineaţă pe terenurile Clubului Sportiv „Voinţa” Oradea.

La Vadu Crişului şi Şuncuiuş tot mai mulţi copii şi nu numai descifrează tainele sportului alb, în compania unor tehnicieni orădeni. Iar continuitatea practicării tenisului în aceste comune din Defileul Crişului se datorează, în primul rând, unor oameni de aici, care înţeleg rolul practicării sportului pentru sănătate, dar şi efectul pozitiv asupra spiritului civic al întregii comunităţi.

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.