6.2 C
Aleşd
luni, 11 decembrie 2023

​Printr-o scrisoare deschisă, directorul CS Voința solicită sprijin primăriilor din Șuncuiuș și Vadu Crișului pentru instalarea balonului cu aer cald

Directorul clubului Voința Oradea, Mircea Drăgoi, cel care a demarat, în urmă cu doi ani, proiectul “Tenis în comune şi sate din Bihor”, a trimis o scrisoare deschisă către primăriile din Șuncuiuș și Vadu Crișului, prin care solicit edililor respectivi sprijin pentru a putea instala pe perioada sezonului rece balonul cu aer cald la Arena Voința. Scrisoarea se adresează celor două primării, întrucât din Șuncuiuș și Vadu Crișului s-a consemnat un număr tot mai mare în ultimul timp de copii, care au ales să practice tenisul.
Mircea Drăgoi, directorul clubului Voința Oradea și cel care a demarat în urmă cu doi ani proiectul “Tenis în comune şi sate din Bihor”, a trimis o scrisoare deschisă conducerii primăriilor din comunele Șuncuiuș și Vadu Crișului, prin care cere sprijin pentru a putea instala pe perioada sezonului rece balonul cu aer cald la Arena Voința.

- Publicitate -

Apelul este făcut către primăriile din cele două comune întrucât, în urma proiectului “Tenis în comune şi sate din Bihor”, mulți copii din aceste comunități au ales să practice tenisul.

„Considerăm că ei au nevoie, suplimentar, de două ore de antrenament pe săptămână pe zgură, în balon, ca astfel, să poată să şi participe la turneele din ţară care se desfăşoară pe acestă suprafaţă”, se arată în scrisoarea directorului clubului Voința.

De menționat faptul că pentru un antrenament într-un balon presostatic costul este de 50-80 lei/oră. Astfel, pentru cele cinci luni (noiembrie 2016-aprilie 2017) costul estimativ ar fi de circa 5.000 lei.

Iată însă scrisoarea deschisă adresată către conducerile primăriilor din Șuncuiuș și Vadu Crișului de Mircea Drăgoi, directorul clubului Voința Oradea:
Domnule primar,

Domnule viceprimar,

Doamnelor şi domnilor consilieri,

Am demarat,  în urmă cu doi ani, proiectul “Tenis în comune şi sate din Bihor”, proiect sprijinit financiar de Consiliul Judeţean Bihor, prin care antrenorii din Oradea  au oferit ore de tenis pe bază de voluntariat unui mare număr de copii din comunele Vadu Crişului, Şuncuiuş, Ţeţchea, Tinca, Tileagd. Ca urmare, toţi aceşti copii au făcut primii paşi în acest frumos şi spectaculos sport. Au deprins loviturile de bază din tenis: forehand-ul, backhand-ul, serviciul, lovituri prin care sunt capabili să dispute un meci de tenis. În comunele Şuncuiuş şi Vadu Crişului am întâlnit nişte oameni care au înţeles din start efectul pozitiv al practicării acestui sport asupra sănătăţii copiilor şi, mai ales efectul în plan civic asupra întregii comunităţi. Mihaela Găvriluţ, Bogdana Haragoş, Daniel Rus au fost cei care au făcut posibilă continuarea proiectului “Tenis în comune şi sate din Bihor” în cele două comune. Părinţii micilor tenismeni şi-au manifestat dispoziţia de a susţine financiar continuarea antrenamentelor pentru copiii lor şi după finalizarea proiectului.  De patru ori pe săptămână doi tehnicieni din Oradea vin în cele două localităţi şi desfăşoară antrenamente de tenis în cele două săli de sport. Activitatea a luat o amploare nebănuită nici pentru noi, antrenorii, pentru că într-un timp destul de scurt unii dintre micii sportivi s-au consacrat în sportul alb. Anamaria Coroiu din Şuncuiuş este un nume de care se vorbeşte tot mai mult în Bihor şi nu numai, ea fiind singura tenismenă din judeţ care a reuşit să triumfe în trei turnee naţionale într-o singură lună, la Satu-Mare, Arad şi Timişoara. Dar şi între ceilalţi copii sunt câţiva cu nimic mai prejos decât Anamaria, care sunt talentaţi şi au calităţi fizice foarte bune pentru atingerea performanţei în tenis. Miruna Erdei, Antonia Dobai, Diana Lazău, Antonia Tolnaci, Aida  Bodea, Răzvan Cacuci, Alexandru Haragoş, David Haragoş din Şuncuiuş sau Adriana Găvriluţ, Cristina Baciu, Alexandra  Lazăr, Adelin Ţinc, Diana Fabian, Camelia Şchiop, Carla Maier, Kiss-Getzi George, Juhasz Koppany, din Vadu Crişului merită o atenţie specială, fiecare având calităţi care să-i propulseze în tenisul de performanţă. Una din condiţiile de bază care să facă posibil acest lucru este ca ei să-şi intensifice pregătirea, cele două antrenamente săptămânale fiind insuficiente pentru ca ei să mai poată progresa. Numărul minim de antrenamente de pregătire specifică în tenis este de trei pe săptămână la care se adaugă şi pregătirea fizică generală coordonată de un preparator fizic, care poate fi unul dintre profesorii de sport de la şcolile din comune.

Aceşti copii merită o atenţie specială din partea autorităţilor locale pentru consecvenţa lor în pregătire, care, de altfel, a făcut posibilă şi desfăşurarea primului turneu naţional de tenis în cele două săli de sport, Trofeul Sirocco. Aceste rânduri vi le adresăm cu rugămintea de a sprijini pregătirea suplimentară a acestora şi în sezonul rece la baloanele cu aer cald din Oradea. Costul antrenamentului într-un balon presostatic este de 50-80 lei/oră. Considerăm că ei au nevoie, suplimentar, de două ore de antrenament pe săptămână pe zgură, în balon, ca astfel, să poată să şi participe la turneele din ţară care se desfăşoară pe acestă suprafaţă. Pentru cele cinci luni (noiembrie 2016-aprilie 2017) costul estimativ ar fi de circa 5.000 lei. Pentru aceşti ambasadori ai sportului alb din comuna dumneavoastră ar fi hotărâtoare această pregătire pentru obţinerea performanţei în tenis şi de aceea vă rugăm să-i sprijiniţi!

Tenisul dezvoltă nu doar pregătirea fizică a copilului. Practicarea tenisului dezvoltă încrederea în sine a celor care îl practică, copii sau adulţi. Sportul alb îmbină rigoarea tehnică cu imaginaţia, este un joc al surprizei şi al preciziei dar mai ales al bucuriei de a juca.

Cu prietenie,

Mircea-Teodor Drăgoi, antrenor
Florin Mihalca

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,535FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI