Slovacii din Alesd la gatit găluşte si plăcinte

1145

Sâmbătă după-amiază, sub coordonarea Uniunii Democrate a Slovacilor şi Cehilor din România (UDSCR) a avut loc concursul prin care slovacii din Alesd si din  nord-estul Bihorului s-au întrecut în gătitul tradiționalelor găluște cu brânză și a plăcintelor din cartofi.

 

A urmat un spectacol artistic de dansuri și muzică tradițională a slovacilor prezentat de  ansamblul folcloric „Cerovina” din Valea Cerului, ansamblul folcloric „Datelinka” din Vărzari, ansamblul folcloric „Lipka” din Budoi, grupul vocal ”Srdiecko” din Borumlaca, grupul vocal ”Varadan” din Oradea și grupul vocal ”Fialka” din Mădăras.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.