Un bărbat din Aleșd, băut, a intrat cu ATV-ul într-un autoturism la Huta-Voivozi. Vehiculul era neînmatriculat

1897
Mașina politie
Foto caracter ilustrativ

Luni, 15 august, la ora 04.32, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 de la un bărbat de 51 de ani, din comuna Șinteu, că acesta și-a găsit autoturismul avariat, după ce îl parcase în afara părții carosabile, pe drumul comunal 186, în satul Huta – Voivozi. 

 

În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au identificat cu operativitate persoana bănuită că ar fi fost implicată în evenimentul rutier care a condus la avarierea autoturismului ca fiind un bărbat de 28 de ani, din localitatea Aleșd.

Acesta este bănuit că ar fi condus un vehicul de tip ATV, neînmatriculat, pe drumul comunal 186, iar într-o curbă la dreapta, ar fi pierdut controlul asupra direcției și ar fi acroșat autoturismul aflat în proprietatea bărbatului de 51 de ani. 

Evenimentul rutier a fost unul fără victime.

În urma testării bărbatului de 28 de ani, care a condus vehiculul ATV, cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Cercetările sunt continuate de lucrătorii Secției 1 Poliție Rurală Borod, sub aspectul comiterii, în concurs, a infracțiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, a precizat comisarul-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

De asemenea luni, 15 august, pe strada Finișului din municipiul Beiuș, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din comuna Finiș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, s-a constatat că prezenta o concentrație alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

 

Urmărește-ne și pe Google News