Invitație la Ziua slovacilor din Șinteu (Nova Huta)

872
Ziua Slovacilor Șinteu-800x450
Foto © AlesdOnline arhivă
 

Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România vă invită să luați parte la manifestarea organizată cu ocazia Zilei slovacilor din Șinteu.

 

Manifestarea are loc duminică 1 iulie 2018 la Şinteu iar programul este următorul:

-11.00 – sosirea participanților

-13.00-15.00 – slujba religioasă, hramul bisericii romano-catolice Sf.Chiril și Metodie din Șinteu – miniconcert al ansamblurilor vocale ale UDSCR – Fialka din Mădăras – Srdiečko din Borumlaca – Varaďan din Oradea – Poleanka din Aleșd – Cerova din Valea Cerului – Seniori din Șerani – Butičianka din Butin.

-18.00 – program cultural – Pramienok din Șinteu – Salajka din Făgetu – Fialka din Mădăras – Srdiečko din Borumlaca – Varaďan din Oradea – Poleanka din Aleșd – Cerova din Valea Cerului – Seniori din Șerani – Butičianka din Butin.

Evenimentul este organizat de către Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România împreună cu Consiliul local și Primăria comunei Șinteu.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.