Comunicat de presă – Deputat Grupul parlamentar al minorităților naționale Adrian Miroslav Merka

273

Joi, 21 aprilie, am transmis prim-ministrului României și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice două întrebări referitoare la reabilitarea DC 173 – Șinteu-Valea Târnei-Codrisor, în lungime de 4,340 m si executarea în continuare a lucrărilor de construire și asfaltare a drumului de legătură DC 162 – Luncșoara-Codrișor, în lungime de 15 km.

 

DC 173 — Sinteu-Valea Târnei-Codrisor și DC 162 — Luncșoara — Codrișor sunt drumuri extrem de importante pentru acestă zonă, deoarece fac legătura între comunele Șinteu, Plopiș și Aușeu, dar și între două județe importante ale țării — județele Sălaj și Bihor.

Acesta este motivul pentru care am făcut numeroase demersuri în ultimii ani, către toate instituțiile abilitate, însă situația nu s-a rezolvat. Am cerut și sprijinul autorităților locale din comunele vizate — Șinteu, Plopiș și Aușeu, unde am trimis solicitare de reparare în regim de urgență a acestor drumuri, deși suntem conștienți de faptul că efortul financiar este mult prea mare pentru aceste instituții. În urma demersului meu, cele trei primării au semnat un protocol prin care se obligă să întreprindă toate acțiunile necesare pentru determinarea factorilor decizionali pentru reabilitarea acestor drumuri.

Lucrările sunt extrem de importante pentru locuitorii din zonă, astfel încât aceștia să poată beneficia de drumuri pe care să se poată circula în condiții normale, drumurile menționate fiind de la an la an într-un stadiu tot mai avansat de degradare, circulația localnicilor devenind aproape imposibilă. Locuitorii au încercat inclusiv să repare pe cont propriu cele două drumuri, dar în timp lucrările făcute s-au degradat, iar pentru a merge mai departe le este practic imposibil, lucrările fiind foarte costisitoare.

În condițiile în care este evident că starea drumurilor duce și la un regres economic înregistrat la nivelul celor două județe, facem apel la reprezentanții Guvernului să înțeleagă necesitatea alocării în regim de urgență a sumelor necesare reabilitării DC 173 — Șinteu — Valea Târnei — Codrișor și DC 162 — Luncșoara — Codrișor.

Adrian Miroslav Merka,

Deputat Grupul parlamentar al minorităților naționale

Sursa: Agerpres.ro

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.