Sărbătoarea Cartofului a avut loc la Şinteu

1884

Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România a organizat sâmbătă 15 octombrie 2016 cea de-a XVII-a ediţie a Sărbătorii Cartofului la Șinteu.

 

Au prezentat cantece si dansuri din localitatile din care provin formatiile : Izvorasul din Sinteu, Teisorul din Budoi, Trifoiasul din Varzari, Inimioara din Borumlaka si Cerovina din Valea Cerului.


A fost inaugurat şi un nou restaurant in Sinteu, Huta -Slavia unde specialitate casei este placinta din cartofi-podlesneak.

 

 

A fost desemnat cartoful cu cea mai interesantă formă,cea mai lungă şi neîntreruptă coajă de cartof si cel mai greu cartof care a cantarit 1,13kg.

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.