Covid în Bihor: Încă 64 de bihoreni confirmați cu Covid-19 și 5 decese

830
Poliția și ambulanta Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline arhivă
Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Prefectura Bihor au raportat miercuri dimineaţă încă 64 de bihoreni diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2, în urma prelucrării a 879 de teste.

SITUAȚIE COVID-19 

 • Număr de teste efectuate în ultimele 24 de ore: 879; 
 • Cazuri noi în ultimele 24 de ore: 64; 
 • Cazuri active la zi: 783; 
 • Persoane internate ATI la zi: 55; 
 • Total cazuri de la începutul pandemiei: 28.644; 
 • Total vindecări de la începutul pandemiei: 26.537; 
 • Total decese de la începutul pandemiei: 1.324 . 

Trei localități bihorene înregistrează o incidență mai mare de 4 la mia de locuitori: Sălacea – 4,9‰, Toboliu – 4,64‰, Sânnicolau Român -4,18‰. Alte cinci localităţi au o incidenţă mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori: Marghita, Vaşcău, Tămăşeu, Şimian şi Roşiori. În Oradea incidenţa a ajuns la 2,04 cazuri la mia de locuitori. În Aleşd sunt 13 cazuri Covid active, iar incidenţa este de 1.15‰ cazuri la mia de locuitori.

Vezi situația pe comune și orașe:

Incidente-05.05.2021-alerte

CAMPANIA ROVACCINARE

 • Persoane vaccinate in ultimele 24 de ore: 2.436;
 • Total persoane vaccinate cu ambele doze (prima doză și rapel): 59.559;
 • Total reacții adverse: 56;
 • Total doze primite în județul Bihor: 164.628;
 • Total doze administrate în județul Bihor: 153.413;
 • Total pierderi : 89 doze.

MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 04 mai 2021, ora 08:00 – 05 mai 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1504 persoane carantinate și 503 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 97 de societăți comerciale și 28 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 125 sancțiuni contravenționale, din care 56 cu avertisment scris și 69 cu amenzi în valoare de 34.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 293 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 45 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 4 au fost angrenați la centrele de carantină, 2 au fost implicați în transportul vaccinului împotriva Covid-19, iar 21 au acționat în patrule mixte aplicând 12 sancțiuni contravenționale din care 4 cu avertisment scris și 8 cu amenzi în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) a efectuat 3 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat. Echipaje ale ISU BH au asigurat acțiunea de transport vaccinuri și de montare cort pentru centrul de vaccinare drive-through. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 21 cadre ale ISU „Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea precizează: ”Este de datoria noastră să susținem efortul sanitar și să ajutăm la combaterea pandemiei. Pentru ca lucrurile să revină la normal este foarte important să ne vaccinăm în număr cât mai mare. În plan logistic, la nivelul județului Bihor, suntem bine organizați. Vă îndemn să utilizați facilitățile puse la dispoziție de autorități și să vă vaccinați pentru o revenire cât mai rapidă la normalitate.”

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.