Prima operație laparoscopică finalizată cu success la Spitalul Orășenesc Aleșd

2472

O premieră medicală s-a înregistrat joi, 29 septembrie 2016 , zi in care la Spitalul Orăşenesc Aleșd s-a  efectuat prima intervenție chirurgicală cu ajutorul laparoscopului.

 

Sub atenta îndrumare a dr.Dejeu Danuț- doctor  la Spitalul Județean Oradea, dr. Kovacs Francisc  a operat prin laparoscopie o tânară  în vârstă de 21 de ani, care suferea de colecistită litiazică.

„Operația a decurs normal fară probleme iar la 3 zile de la operație tânara a fost externată. Multumim incă odata pe aceasta cale D-lui Dr.Dejeu si speram intr-o bună colaborare pe termen lung” au transmis doctorii și conducerea .

„Laparoscopia este o procedură chirurgicala care se realizează prin incizii foarte mici la nivelul abdomenului, folosind instrumente de specialitate. Laparoscopul, un instrument subţire, este introdus în cavitatea abdomenului şi oferă chirurgului pe un monitor TV, o imagine extrem de clară,  din interiorul cavităţii abdominale. Acest tip de chirurgie este numită «chirurgie minim invazivă»,inciziile fiind extrem de mici iar impactul asupra structurilor organismului este minim.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.