5.3 C
Aleşd
vineri, 1 decembrie 2023
 

Și Pompierii din Alesd participă la Exercițiul “Seism 2016”

Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un exercițiu de alarmare a structurilor pentru situații de urgență în București și în județul Iași.

- Publicitate -

Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași.

Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI.

De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

De la ISU Crişana Bihor, inclusiv de la SMURD au plecat spre Iaşi 131 de suflete – 3 ofiţeri şi 128 de subofiţeri – pompieri militari. Au plecat marţi dimineaţă cu 19 autospeciale (17 autospeciale ale ISU BH: autospeciale de prima interventie si comanda, autospeciale de lucru cu apa si spuma, autocamioane de interventie, ambulante de prim ajutor calificat- tip B2, autospeciale de descarcerare grea, de prima cercetare si evaluare chimica, biologica, radiologica si nucleara – CBRN,  de transport personal si victime multiple, microbuze, precum si 2 autobuze puse la dispozitie de Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera AVRAM IANCU Oradea).

20161101_111131-1-1280x720

Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,462FaniÎmi place
1,747CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI