10.3 C
Aleşd
marți, 27 februarie 2024

Ninsoare și lapoviță în zona montană din Bihor. ECHIPAȚI AUTOVEHICULELE CU ANVELOPE DE IARNĂ!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să aibă în atenție condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

- Publicitate -

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu, ce vizează intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania, valabile până la data de 24 decembrie, ora 10.00. În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, vă sfătuim să adoptați o manieră preventivă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului.

La această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia restricționată ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Sunt precipitații sub formă de ninsoare, fără depunere pe partea carosabilă, în zona montană a județelor Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș și Prahova. Se acționează preventiv cu utilaje de deszăpezire.

În județul Cluj sunt condiții de favorizare a poleiului, carosabilul fiind pe alocuri alunecos.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune!

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.  

În condiții de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectați toate regulile de circulație şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare! 

Conduceți în mod responsabil, cu multă atenție!

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,941FaniÎmi place
1,743CititoriConectați-vă
36CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,550AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI