-2.8 C
Aleşd
joi, 9 februarie 2023
AcasăLocalMagestiSărbătoare în școlile din comuna Măgești

Sărbătoare în școlile din comuna Măgești

Ziua Națională a românilor a fost sărbătorită de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Butani, precum și de elevii Școlii Primare Nr. 1 din Măgești. Atât căminul cultural „Mitică Negrean”, cât și sălile de clasă au fost gătite de sărbătoare.

- Publicitate -

Din dorința de a păstra tradiția strămoșească, elevii au îmbrăcat costume populare moștenite de la părinți și bunici, pentru a cinsti Marea Unire. Îndrumați de dascălii celor două școli, aceștia au interpretat cântece patriotice, amintind de jertfa strămoșilor și poezii care au trezit în sufletele celor prezenți, părinți, bunici și oficialități, înalte sentimente de dragoste de neam și țară.           

Școlarii au marcat această zi și prin crearea de lucrări plastice cu tematica Marii Uniri și au ornat pereții holului școlii în culorile tricolorului. Toți cei prezenți, de la mic la mare, s-au prins în „Hora Unirii”, trăind cu mândrie și veselie 104 ani de la Unirea cea Mare. 

Celebrarea Zilei Naționale a României în comuna Măgești a fost un prilej de bucurie și de reîntoarcere la rădăcini, prin păstrarea și valorificarea tradițiilor de către copii și dascălii acestora. 

Puntea trainică dintre strămoși și urmași, dintre trecut și viitor, ne face să privim cu speranță către România de mâine. 

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI