3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Săptămâna verde la Școala Gimnazială Nr.1 Butani (foto)

Începând cu anul școlar 2022 – 2023, Ministerul Educației a inițiat programul național Săptămâna Verde. În cadrul Școlii Gimnaziale Nr.1 Butani, acest program s-a derulat în perioada 8 – 12 mai 2023 și a cuprins numeroase activități ce au vizat poluarea, managementul deșeurilor, risipa alimentară, pădurile și viața terestră, dar și energia verde.                                                                   

- Publicitate -

Pe parcursul celor cinci zile, sub coordonarea doamnei director Lavinia Groza și a cadrelor didactice, preșcolarii, elevii din clasele primare și cei din clasele gimnaziale au promovat natura prin cuvânt, muzică, implicare și culoare. Prin desenele realizate, cei mici și-au arătat grija față de planetă și au încurajat utilizarea energiei verzi. Din mâinile dibace ale preșcolarilor și ale școlarilor din învățământul primar au ieșit diverse obiecte confecționate din materiale reciclabile. Aceștia au creat și căsuțe, din materiale prietenoase cu mediul înconjurător, pentru micile zburătoare. Elevii din gimnaziu au participat la concursul Arta verde, unde au cântat și au creat poezii și scrisori adresate planetei. Eforturile lor au fost răsplătite cu diplome și premii.

O altă activitate la care elevii au participat cu entuziasm a fost Atelierul verde, unde și-au personalizat tricouri cu mesaje, simboluri și desene cu teme ecologice. Creativitatea elevilor a fost transpusă și în farfurie. Cu dexteritate, au creat animale din fructe și legume, prilej cu care și-au reamintit de importanța unei alimentații echilibrate, au discutat despre risipa alimentară și au găsit modalități de prevenire a acesteia.                                                                                              

Elevii din structurile Școlii Gimnaziale Nr.1 Butani au înfrumusețat curțile școlilor prin plantarea de flori și de căpșuni în jardiniere și prin crearea unui mic parc. Sub deviza Creștem împreună! elevii din gimnaziu au plantat puieți de brad și de tei, făcând un prim pas spre îmbunătățirea calității aerului.                                                                                                                      

Salubri Aleșd a răspuns invitației școlii de a le prezenta elevilor importanța colectării selective a deșeurilor, cuvântul-cheie al întâlnirii fiind reciclarea. Copiii și-au dezvoltat gândirea exploratorie și grija față de mediul înconjurător printr-o activitate de ecologizare a zonei Valea Dobricionești – Gălășeni. Au identificat factorii cu impact negativ asupra pădurii, precum și modalitățile de reducere a efectelor acestora.

Ultima zi a săptămânii verzi a stat sub semnul jocului. Elevii din învățământul primar și gimnazial au participat la proba ștafetei, entuziasmul lor fiind dublat de conștientizarea importanței reciclării plasticului.                                                                                                                         

În urma activităților derulate în această săptămână, elevii și-au format comportamente responsabile față de mediul înconjurător prin investigarea realității în        conjurătoare, prin conștientizarea reducerii risipei alimentare, prin reciclarea, refolosirea și reducerea consumului, dar și prin redescoperirea și iubirea naturii.                                                 

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI