Incendiu la o afumătoare din Butan

1297
Incendiu la o afumătoare din Butan
Foto ©️ AlesdOnline
 

În această după-amiază, a avut loc un incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Butan, comuna Măgești.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Stației Aleșd și Pompierii Voluntari din cadrul Primărei Măgești.

Proprietarul gospodăriei a pus la afumat niște carne la o afumătoare confecționată artizanal care la un moment dat, a luat foc, izbucnind un incendiu care s-a propagat și la terasa sub care era afumătoarea.

Pompierii au fost cei care au lichidat incendiul.

Din fericire, în urma incendiului nu a fost rănită nicio persoană, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale minore.

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, pompierii militari reamintesc cetăţenilor obligativitatea respectării următoarelor norme de apărare împotriva incendiilor:

•​ se interzice folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile. Afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie;

•​ se interzice folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.