În Boianu Mare și Măgești este interzisă desfășurarea activităților cu publicul interiorul clădirilor pentru restaurante și cafenele

1454
Dumitru Ţiplea
Dumitru Ţiplea

Marți, 29 septembrie, în cadrul ședinței săptămânale a Comitetului Județean pentru Situații De Urgență Bihor (CJSU), prezidată de prefectul Dumitru Țiplea, s-a actualizat lista localităților bihorene în care care se impun măsuri de restricționare a activității Ho.Re.Ca și a activităților culturale, conform prevederilor în vigoare, precum și scenariile de funcționare a fiecărei unități de învățământ preuniversitar din județul Bihor.

 

Conform deciziei CJSU, începând cu data de 29 septembrie, lista localităților în care incidența cazurilor confirmate pozitiv cu Covid-19 în ultimele 14 zile depășește 1,5 cazuri/1.000 de locuitori cuprinde comunele Boianu Mare și Măgești. Precizăm că în localitățile menționate este interzisă desfășurarea activităților cu publicul în interiorul clădirilor pentru: restaurante, cafenele, operatori economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, instituții muzeale, biblioteci, librării și cinematografe. Totodată, în cadrul ședinței s-a aprobat ridicarea restricțiilor pentru localitățile Vadu Crișului, Ceica, Chișlaz, Beiuș, Bratca și Gepiu.

De asemenea, CJSU a decis ca, din cele 202 unități de învățământ cu personalitate juridică analizate, în Școala Gimnazială “Învățător Gâlgău Iosif” din Păgaia ciclurile de învățământ primar și gimnazial se vor desfășura în scenariul galben, iar la Liceul Teoretic “Horvath Janos“ din Marghita învățământul preșcolar va rămâne în scenariul roșu și în intervalul 30 septembrie-5 octombrie.

Reamintim că lista localităților în care se impun măsuri de restricționare a activității Ho.Re.Ca și a activităților culturale, precum și scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar din Bihor se actualizează săptămânal, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul fiecărei localități.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.