Controale anti-covid. Un club din Măgești amendat pentru că nu a respectat legea (foto-video)

4765
The King Club din Măgești
Foto ©️ AlesdOnline
 

Controale și amenzi în week-end, în cadrul unei acțiuni de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2. Zeci de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ISU Crişana şi de la Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi de la Protecţia Consumatorilor au verificat zeci de baruri, restaurante, magazine, dar și mijloace de transport persoane, pentru a vedea dacă sunt respectate normele de distanțare și protecție individuală în tot județul. 

 

La Măgești a fost verificată terasa unui club în care se aflau mai mulți tineri. În timpul controlului, poliţiştii au legitimat toţi clienţii, pentru a putea stabili numărul de persoane, în timp ce reprezentanţii celorlalte instituții au verificat dacă agentul economic respectă legea. În urma acestei acțiuni, Clubul din Măgești a fost amendat cu 5.000 de lei.

“În jurul orei 22.30, echipele mixte de control au constatat, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Măgești, care funcționa în regim de club, că nu erau respectate prevederile legale cu privire la suspendarea temporară a activității. În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau aproximativ 50 de persoane. Activitatea clubului a fost întreruptă de polițiști, iar persoanele prezente legitimate. În consecință, agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f), referitoare la suspendarea temporară a activității acestor instituții sau operatori economici, conform prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat Ioana Lascu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Patronul localului a fost nemulţumit ca oamenii legii, susțin că este club, deși funcționează acum ca terasă, susţinând că respectă normele în vigoare, dar şi că are nevoie să-şi ţină localul deschis pentru a nu da faliment. “Se vede clar ca este o terasa ca multe altele doar ca are o dimensiune mai mare și muzică la mai multe boxe, si controlul a vazut foarte clar ca nu este un spatiu inchis, un paravan de sticla nu se poate numi perete, iar foliile de plastic erau rulate si incalzirea pornita. Deci nu este interzisa deschiderea terasei, nu scrie nicaieri ca este eveniment asa cum a precizat Politia Orasului Alesd”, a declarat pentru AlesdOnline, Lele Călin, managerul locației.

The King Club din Măgești 2

De asemenea, echipele mixte de control au întrerupt din desfășurare alte două evenimente care aveau loc într-o sală de evenimente din municipiul Salonta, respectiv într-un local public din localitatea Tinca, județul Bihor.

În ambele cazuri, polițiștii au constatat încălcarea prevederilor legale cu privire la suspendarea temporară a activității. În cele două localuri controlate, polițiștii au identificat și legitimat câte 20 de persoane, care participau la evenimente private, în ciuda interdicțiilor impuse de lege.

Ambii agenți economici au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea măsurilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f), referitoare la suspendarea temporară a activității acestor instituții sau operatori economici, conform prevederilor Legii nr.55 din 2020, cel din municipuiul Salonta cu amendă în valoare de 500 de lei, iar cel din localitatea Tinca cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au
legitimat 2.130 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în
contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 172 de societăți comerciale și 55 de
mijloace de transport, din care 39 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 173 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi
în valoare totală de 70.535 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost
aplicate 107 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 17.000 de lei.

Verificările vor continua și în perioada următoare.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.