Casă în flăcări în Cacuciu Nou, comuna Măgești. Incendiul a pornit de la o lumânare

698
Casă în flăcări în Cacuciu Nou
Foto ©️ ISU Bihor (arhivă)
 

Sâmbătă și duminică, 19-20 septembrie, pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea a patru incendii izbucnite la un teren viran și la gospodării situate în localitățile Oradea, Săliște de Vașcău, Cacuciu Nou și Marghita.

 

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, la câteva minute după miezul nopții, echipajele de pompieri ale Stației Aleșd au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință socială din localitatea Cacuciu Nou, comuna Măgești.

La sosirea forțelor de intervenție flăcările se manifestau violent la casa și acoperișul acesteia, construită din panouri prefabricate din lemn (plăci OSB), pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați (o cameră).

Evenimentul, provocat cel mai probabil, de o lumânare lăsată aprinsă, s-a soldat cu arderea casei.

Concomitent cu acțiunea de stingere, echipajele au realizat dispozitive de protecție a clădirilor învecinate situate la mai puțin de cinci metri de focare, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la locuința vecinului și la un garaj. 

Sâmbătă seara, în jurul orei 22.25, pompierii militari din cadrul Detașamentului Marghita au intervenit pe strada Salcâmilor din localitate, pentru stingerea unui incendiu produs la o construcție provizorie de scânduri, eveniment soldat cu arderea unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați din acoperișul barăcii și a circa 1.5 metri cubi lemne de foc. Cauza probabilă a incendiului a constituit-o utilizarea focului deschis în spații închise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. 

Duminică, pompierii Detașamentului 2 Oradea au stins un incendiu produs la un teren de pe strada Borșului din municipiu, eveniment generat, cel mai probabil, de utilizarea focului pentru igienizarea terenului. Au ars patru pomi fructiferi și vegetația uscată de pe terenul respectiv.

În aceeași zi, forțele de intervenție ale Stației de Pompieri Ștei au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un acaret din cadrul unei gospodării din Săliște de Vașcău.

Ca urmare a evenimentului, provocat, cel mai probabil, de jar sau scântei provenite de la o sobă metalică, au ars circa cinci metri pătrați din tavanul construcției auxiliare și un adăpost de păsări.

​Din fericire, în urma producerii evenimentelor menționate, nu au existat persoane rănite.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.