Bătaie între români și romi la Ortiteag. Romii au sărit cu furci și topoare la sătenii care i-au prins la furat

6789
bătaie Ortiteag ~2-800x480

Locuitorii din Ortiteag au surprins mai multi romi aflați la furat pe câmp, iar aceștia din urmă au devenit violenți și i-au atacat pe săteni. În furia care i-a cuprins când au văzut că sunt descoperiți, romii au distrus tractorul cu care veniseră țăranii și i-au lovit pe cei 4 pasageri ai utilajului. Alertați, localnicii s-au revoltat și au venit în grabă înarmați cu ce au găsit prin curți.

Sătenii din Ortiteag sunt disperați și spun ca rromii dau astfel de atacuri zi de zi, astfel că acum oamenii au ajuns să se teamă pentru siguranța lor și a familiilor. Localnicii se plâng că au depus nenumărate petiții la poliție si prefectură, dar fără niciun rezultat.

Una dintre victime spune ca deși a sunat la Politie si a cerut urgent intervenția forțelor de ordine, o echipă de intervenție a sosit la fața locului abia la o jumătate de oră după atac. Daca nu ar fi fost sătenii care să-i sară în ajutor, bărbatul crede că acum nu ar mai fi fost în viață.

Conform poliţiştilor, în eveniment au fost implicate în total șapte persoane.

Trei dintre acestea sunt de etnie romă şi s-au ales cu dosare penale, după ce localnicii au depus plângere împotriva lor.

“Altercaţia a fost aplanată cu operativitate de poliţiştii bihoreni sosiţi la faţa locului. Au fost identificate toate persoanele participante şi în urma celor patru plângeri depuse s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe, ameninţare și distrugere. De asemenea, poliţiştii Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Borod s-au autotsesizat, iar faţă de două persoane (romii prinşi la furat – nr) s-a întocmit dosar penal şi pentru furt. Situaţia conflictuală a fost detensionată şi se află în monitorizarea poliţiştilor bihoreni”, a declarat duminică comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.