Bărbați prinși la Butani cu lemne în căruță fără acte. Au fost amendați de polițiști

627
lemne foc -800x400
Foto caracter ilustrativ

Miercuri, 25 martie, la ora 11.30, pe raza localității bihorene Butani, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat patru bărbați de 36, 47, 31, respectiv 24 de ani, toți din comuna Măgești, județul Bihor, în timp ce transportau fiecare, cu căruța, un volum total de 3,5 metri cubi de lemnde foc, speciile carpen și salcâm, fără a deține documente legale.

Materialul lemnos, în valoare totală de 580 de lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Aleșd, iar cei în cauză au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Tot, miercuri, 25 martie, la ora 17.30, polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Marghita au depistat în flagrant delict doi bărbați de 30 și 21 de ani, ambii din comuna Tăuteu, în timp ce tăiau fără drept arbori de esență stejar, carpen și cer dintr-o pădure de pe raza localității bihorene Bogei.

Materialul lemnos, în volum total de 1,460 metri cubi, a fost ridicat în vederea confiscării și predat Ocolului Silvic Marghita.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere ilegală și furt de arbori.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.