Bărbat din Dobricionești prins băut la volan. Poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere în weekend

1099
Etilotest
Foto caracter ilustrativ

Sâmbătă, 30 octombrie, la ora 20.50, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Aleșd au depistat în trafic un bărbat din Dobricionești, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 108I, având o concentrație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, la ora 06.49, pe D.N.19C, în afara localității Valea lui Mihai, polițiștii din Valea lui Mihai au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din municipiulCarei, județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,31 mg/l litru alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, sâmbătă, 30 octombrie, la ora 16.10, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au depistat în trafic un bărbat din comuna Sârbi, județul Bihor în timp ce conducea un tractor pe drumul public de pe raza comunei Sârbi, având o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Tot în perioada 29 – 31 octombrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 49.445 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate 10 tamponări.

60 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați patru pietoni, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, doiconducători auto au fost sancționați pentru lipsa I.T.P., iar 40 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.