Bărbat din Aștileu, prins băut la volan, de polițiști în localitatea Gălășeni

1037
Etilotest
Foto caracter ilustrativ

Un bărbat de 54 de ani, din comuna bihoreană Aștileu, s-a ales cu dosar penal, joi, după ce a fost depistat de polițiștii din Tileagd, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

„Joi, 21 ianuarie, la ora 19.50, pe drumul județean 764, în localitatea Gălășeni, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din comuna Aștileu, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul respirat”, se precizează într-un comunicat al IPJ Bihor.

De asemenea, vineri, 22 ianuarie, la ora 01.15, pe strada Fagului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din comuna Nojorid, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

78 de pietoni și bicicliști sancționați de polițiștii rutieri, în cadrul acțiunilor din ultimele 24 de ore

Tot, joi, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 36.890 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere și un certificat de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate trei tamponări.

54 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, au fost sancționați 24 de bicicliști, 13sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, șase pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, a fost sancționată o depășire neregulmentară, iar 47 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.