Incendiu în Lugașu de Jos

1117
Mașină Pompieri Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline arhivă

În cursul nopții de luni spre marți, 11 mai, în jurul orei 00.55, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Lugașu de Jos.

În urma efectuării recunoașterii, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta generalizat la o construcție anexă, care adăpostea centrala termică, cu pericol de propagare la locuința aflată la o distanță de circa un metru.

Pentru stingerea focarelor și protecția casei amenințate de flăcări, cei 10 pompieri militari mobilizați la fața locului au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de 30 de minute, operațiunea continuând cu înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 02.20. 

Pagubele au constat în acoperișul anexei, centrala termică și un boiler.

Din fericire nu au existat persoane rănite, iar echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la locuință, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.