Mai multă precizie, mai puţin timp petrecut în sala de operaţii şi o recuperare mult mai rapidă a pacientului. Acestea sunt avantajele folosirii aparatului Laparoscop pentru operatii minim invazive, un asemenea aparat a fost inaugurata azi cu participarea sponsorilor, a autoritatilor sanitare județene, a reprezentantilor primariei, a Consiliului local Alesd si a colectivului de medici s-a taiat panglica inaugurala a aparatului.
Aparatul a fost achizitionat din sponsorizari. Ioan Todoca , managerul spitalului, a salutat prezenta reprezentantilor principalului sponsor, Holcim Romania SA.
Trebuie să precizăm că la toate inaugurările aparaturii ce a intrat în dotarea spitalului, au fost prezenți aceiași sponsori binevoitori înfrunte cu Holcim Aleșd, sponsorul principal,prin prezența personală a directorilor ce sau perindat la conducerea companiei și chiar a Directorului General Holcim pe România. Este o mare șansă pentru orașul Aleșd, prezența pe teritoriul său a acestui colos industrial, care dincolo de locurile de muncă asigurate, se implică permanent și consistent în viața socială a comunității, în învățământ, sănătate, protecția mediului și multe acțiuni de voluntariat. Recenta premieră medicală, inaugurată, joi, 14 aprilie a fost un aparat laparoscopic destinat operațiilor minim invazive, care a costat 176 mii lei, fonduri asigurațe de către: Holcim Aleșd, 40 mii lei; RCS –RDS 50 mii lei, SC Darer 6 mii lei, Primăria Aleșd și venituri proprii 80 mii lei. Au onorat evenimentul : Zeno Țipțer, primarul orașului Aleșd, Ignațio Aroyo, director al Holcim Aleșd, Iulia Anca asistent manager, Mirela Lazea, director contractări la CAS Bihor, Simona Ardelean, președinta consiliului de administrație a Spitalului Aleșd, Gheorghe Carp, manager al Spitalului Județean Oradea, Ligia Burtă, director Centrul de Transfuzii Oradea, Darius Țeț, sponsor permanent, directori , șefi de instituții din oraș și întregul personal medical al spitalului. D-l Ioan Todoca, managerul spitalului, promotorul modernizării și dotării acestei instituții spitalicești și a ambulatoriului, a salutat prezența invitaților și a făcut o scurtă prezentare a evenimentului , inaugurarea aparatului laparoscopic, și urmările folosirii sale în intervenții chirurgicale, minim invazive. A precizat că în spital sunt atestați a utiliza acest aparat, medicii Covaci Francisk, medic primar chirurg și dr. Michele Silviu medic specialist ginecolog. Au luat cuvântul: Zeno Țipțer, Ignațio Aroyo, Mirela Lazea, Simona Ardelean, Gheorghe Carp. Din motive obiective d-na dr. Zoie Bitea director adjunct la DSP Bihor, n-a putut onora invitația , dar a transmis un mesaj de apreciere, pe care l-a citi Ioan Todoca. Vorbitorii au făcut aprecieri cu privire la spectaculoasa modernizare și dotare a spitalului, încadrarea cu medici tineri care acoperă toate specialitățile din spital și care împreună contribuie la creșterea imaginii spitalului prin asigurarea serviciilor medicale de calitate. În încheierea spiciului său, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean, a afirmat că numele spitalului orășenesc din Aleșd se leagă de trei nume: Holcim, Zeno Țipțer și Ioan Todoca. După tăierea pandlicii, dr. Covaci Francisk, medic primar chirurg, director medical al spitalului a prezentat aparatul laparoscopic și a făcut o demonstrație de funcționare dar „fără pacient”