0.3 C
Aleşd
miercuri, 29 noiembrie 2023
 

In Aleșd, ca-n Vestul Salbatic : cai, porci lăsați la păscut între blocuri

Aleșdul este un oraş mai mult teoretic.Unii oameni se plâng că în parcurile din oraş uneori se întâlnesc cu şobolani, porci iar mai nou cu cai.De asemenea, unii locuitori cresc şi animale domestice.

- Publicitate -

Dovadă stau imaginile surprinse, ieri dimineaţă,  în cartierul Șoimul din Aleșd. O cetăţeană a semnalat prezenţa a doi cai lăsaţi liberi pe domeniul public, care erau la păscut chiar între blocuri.In afara faptului că animalele provocă un mare disconfort locuitorilor din zonă, reprezintă și un mare pericol pentru mașinile din trafic și pietoni.

Situatia anormala pentru un oras în 2016 ii deranjeaza pe aleșdeni, care se plang ca mai nou nu-si pot lasa copiii nesupravegheati.
“Parcul de joaca este ocupat de cai si porci, si asa orasul era înainte plin de caini vagabonzi, acum trebuie sa ne ferim si de porci si cai. Imi plac animalele, dar nu mi se pare normal ca ele sa fie lasate sa se plimbe cum vor pe strazi”, declară un locatar ar orașului.

Mulţi aleșdeni cu conturi pe Facebook s-au amuzat copios, văzând  pozele inedite.Aici vacile pasc pe spațiul verde, caii se plimbă printre mașini, porcii grohăie printre blocuri. Fără nici o exagerare, sunt fotografii reale se pare că în cele din urmă, a învins obișnuința. S-au integrat perfect în peisajul urban al cartierului de secol XXI. Nici măcar autoritățile nu se mai grăbesc să găsească vreo soluție. Poate dispar natural. Dar, dacă se înmulțesc la fel de natural, ce vom face? Pentru că prima reacție a autorităților la această problemă a stârnit zâmbete și chiar puțină indignare.Nu pare a fi o problemă chiar serioasă. Ce să facem cu porcii, vacile și caii de pe spațiul public? Dar mai ales cine să facă ceva?

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,418FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,510AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI