7 C
Aleşd
vineri, 24 martie 2023

(Foto – Video)”UN ROMÂN” ZIUA TUTUROR ROMÂNILOR sărbătorită la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman‟ din Aleşd

Urmărește-ne și pe Google News

Activitățile au fost coordonate de dna profesor Ana Mihaela Cadleț si moderate de Bogdan Adrian Ionuț, un elev cu mai multe roluri: moderator, scenarist, poet și istoric debutant. Toate pasiunile lui s-au născut din dorința de a cunoaște trecutul și de a cinsti OMUL și valorile morale.

- Publicitate -

Activitatea a debutat cu un moment de teatru. Cu gândul la marea izbândă a românilor de la 1918, a fost prezentată sceneta „Unire, frăție și libertate‟. Blahuta Ivetka, Cofar George, Ardelean Alexandru, Pop Timotei, Korman Bianca, Marcu Flaviu, Atomei Andreea, Turcuș Bianca, Ștef Raul si Noja Paul au fost “actorii”. In timpul scenetei, momentele muzicale au fost asigurate de Radu Ilea elev în clasa a XI-a C.

A urmat un  moment poetic dedicat României susținut de elevele Bianca Blaga și Bianca Fodor din clasa a VI-a care au recita poeziile „O, tu, Românie Mare!‟ și „Trăimea românească‟.


Ziua Națională a României este precedată la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman‟ din Aleşd de o altă sărbătoare: Zilele Școlii Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” care a fost înfiinţat cu 43 de ani in urma, sub denumirea de Grupul Școlar pentru Materiale de Construcții. În anul 1993 a fost transformat în Grup Școlar Industrial, iar în anul 1998 devine Grupul Școlar ,,Alexandru Roman ‟.

Spre finalul acțiuni de azi, elevele Cociuba Daria, Lup Alexandra, Vandici Noemi, Pușcău Iulia din clasa a XI-a C au pregătit o secvență din piesa de teatru „O scrisoare pierdută‟.

Felicitări tuturor elevilor care au contribuit la organizarea activității de astăzi.

La mulți ani, Români!

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,763FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI