(Foto – Video)”UN ROMÂN” ZIUA TUTUROR ROMÂNILOR sărbătorită la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman‟ din Aleşd

892

Activitățile au fost coordonate de dna profesor Ana Mihaela Cadleț si moderate de Bogdan Adrian Ionuț, un elev cu mai multe roluri: moderator, scenarist, poet și istoric debutant. Toate pasiunile lui s-au născut din dorința de a cunoaște trecutul și de a cinsti OMUL și valorile morale.

 

Activitatea a debutat cu un moment de teatru. Cu gândul la marea izbândă a românilor de la 1918, a fost prezentată sceneta „Unire, frăție și libertate‟. Blahuta Ivetka, Cofar George, Ardelean Alexandru, Pop Timotei, Korman Bianca, Marcu Flaviu, Atomei Andreea, Turcuș Bianca, Ștef Raul si Noja Paul au fost „actorii”. In timpul scenetei, momentele muzicale au fost asigurate de Radu Ilea elev în clasa a XI-a C.

A urmat un  moment poetic dedicat României susținut de elevele Bianca Blaga și Bianca Fodor din clasa a VI-a care au recita poeziile „O, tu, Românie Mare!‟ și „Trăimea românească‟.


Ziua Națională a României este precedată la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman‟ din Aleşd de o altă sărbătoare: Zilele Școlii Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” care a fost înfiinţat cu 43 de ani in urma, sub denumirea de Grupul Școlar pentru Materiale de Construcții. În anul 1993 a fost transformat în Grup Școlar Industrial, iar în anul 1998 devine Grupul Școlar ,,Alexandru Roman ‟.

Spre finalul acțiuni de azi, elevele Cociuba Daria, Lup Alexandra, Vandici Noemi, Pușcău Iulia din clasa a XI-a C au pregătit o secvență din piesa de teatru „O scrisoare pierdută‟.

Felicitări tuturor elevilor care au contribuit la organizarea activității de astăzi.

La mulți ani, Români!

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.